Jak získat loajální zaměstnance a motivovat je?

07|08|2015

Z předchozích článků seriálu o zaměstnancích vyšlo najevo, že je téměř nemožné najít kvalitní zaměstnance v gastronomii, a pokud se to podaří, je ještě těžší si je udržet. To se dnes týká především kuchařů.

Irena a Petr, majitelé několika restaurací v pražských Dejvicích, podnikají v tomto oboru již více než dvacet let. I oni mají se sháněním kvalitního personálu potíže. Jaký ale mají naopak recept na motivaci svých zaměstnanců?

„Dneska je situace taková, že zaměstnance není možné motivovat ani penězi,“ stěžuje si Irena. „Já už si někdy přijdu jako na stavbě, kdy těm lidem říkám pořád dokola jednu jedinou věc a oni ji stejně nedělají. Chceš je motivovat, aby byli lepší, a tak jim přidáš. Oni se usmějí, týden jim snaha vydrží, a pak buch! A je to zase ve starých kolejích,“ stěžuje si. „Donutit lidi, aby něco dělali, ale zároveň nebýt příliš drsný, aby neutekli, je strašně těžké. Jednoduše si nemůžeme dovolit, aby nám lidé dávali výpověď. U číšníků je to jedno, ale u kuchařů to nejde. Ty je namotivuješ, ale oni jsou si tak jistí, že si dělají, co chtějí. Protože vědí, že bychom za ně těžko hledali náhradu, jsou si až příliš jistí.“

Petr má na motivaci personálu jednoduchý návod. „Já to dělám tak, že se občas před zavíračkou v půl jedenáctý zeptám, jestli mají všichni všechno hotový, sednu si s nima na bar, koupím jim drink a dáme řeč. Ty lidi hrozně oceňují, že se s nima bavíš jako rovnej s rovným, a ne jako s nějakým póvlem. Bohatě stačí, aby věděli, že o nich vím. Ptám se na manželku, na problémy s jejich psem, někdo se zase chlubí, že si koupil novou octavii a nechá mě v ní projet. Já se vrátím a auto chválím, i když mě to třeba vůbec nezajímá…“

O motivaci hovoří i Martin – provozní nově otevřené restaurace na Staroměstském náměstí v Praze. „Jsem vyučený kuchař a peníze pro mě vždycky byly tím největším motorem. Už od vyučení jsem se snažil vydělat co nejvíc peněz, a stejně tak to měli i ostatní kluci z učňáku. Dneska mi to přijde úplně jiné, postavené na hlavu! Nabídnu mladému klukovi třicet tisíc, ale chci dobře odvedenou práci. On mi na to řekne, že je ta práce těžká, že by raději pracoval za méně peněz, ale míň. V tomhle se liší dnešní generace od těch předešlých. Nám šlo o peníze, jim o to, aby pracovali co nejmíň!“


Máte podobné zkušenosti jako Irena a Petr, nebo to u vás chodí úplně jinak? Svěřte se nám se svým příběhem a my ho rádi zveřejníme.

Nenašli jste odpověď na váš problém?

Tvořte s námi obsah tohoto portálu. Napište nám, jaké informace vám chybí. Naši odborníci se budou věnovat všem vašim dotazům.

 
Váš dotaz:
Váš e-mail*:

* položku je nutno vyplnit