Foodtruck – jídlo na kolečkách a řád? Jde to!

Foodtruck – jídlo na kolečkách a řád? Jde to!

25|04|2016

Příběh životních partnerů Zuzany a Radovana je jako z pohádky. Oba odešli z práce a vrhli se do společného podnikání. Protože Radko skvěle vaří, koupili staré auto a začali své oblíbené burgery připravovat v něm. Dnes jsou jedni z nejlepších u nás.

Originální burgery, nezaměnitelný design pojízdné restaurace a nadšení pro street food – to je ve zkratce Salt’n’Pepa Foodtruck. Tomu, že Zuzana s Radovanem nastartovali svoji pojízdnou kuchyni teprve vloni v červnu, se při pohledu na frontu hladových krků, která stojí před foodtruckem, chce jen těžko věřit.

Jednoduchá matematika už nestačíFoodtruck

S novými a novými zákazníky si tak zakladatelé Salt’n’Pepa Foodtruck čím dál víc uvědomovali, že je třeba dát jejich podnikání systém. „Na začátku jsme všechno brali jako jednoduchou matematiku, ani jeden z nás vlastně nevěděl, jak se v gastronomii vede podnik a zásoby. Spíše jsme se soustředili na nové nápady,“ vzpomíná Zuzana na loňské léto. S postupem času však chtě nechtě bylo třeba vedle obsahu vtisknout pojízdnému byznysu také formu. A to i navzdory tomu, že ani jeden z majitelů nepatří mezi milovníky papírování. Zlomový byl navíc okamžik, kdy se rozhodli, že podnikání rozšíří o kamenné bistro na pražských Vinohradech.

Evidence do detailu

Foodtruck DotykačkaS otevřením bistra přišla na řadu také otázka, jaký pokladní systém si vybrat. „Chtěli jsme něco jednoduchého na ovládání. V provozu často není prostor na složité věci. Obzvlášť, když vám před pultem stojí fronta lidí,“ říká s úsměvem Zuzana. Rozhodnutí padlo na Dotykačku, jejíž řešení se zdálo být přesně takové, jaké si představovali. „Konečně má naše pokladna systém a evidence je vedená do detailu. Zatím nemáme velké skladové zásoby, snažíme se mít vše čerstvé, i tak nám ale Dotykačka pomáhá mít ve všem svůj řád. Pozitivně hodnotím také to, že je možný vzdálený přístup k pokladně, a mohu tak z pohodlí domova kontrolovat tržby nebo přidávat zboží na sklad,“ libuje si Zuzana. A jak se majitelé dívají na zavedení zákona o elektronické evidenci tržeb (EET)? „Vlastně už teď jsme připraveni, nijak zvlášť se neobáváme, i když samozřejmě nadšení vlády pro EET nesdílíme,“ říká podnikatelka.

Pokladní systém se rozhodli použít i ve svém Foodtrucku. Ačkoli v případě pojízdné prodejny Foodtruck Dotykačkaburgerů není moc času na odbíhání k pokladně, mají majitelé svoji představu, jak Dotykačku využít a tak splnit povinnost EET. „Do budoucna plánujeme, že před autem bude stát zaměstnanec s tabletem, který bude zadávat objednávky. Bude to rychlé a efektivní a my budeme mít prostor pouze na přípravu našich burgerů,“ vypočítává Zuzana na závěr.

Nenašli jste odpověď na váš problém?

Tvořte s námi obsah tohoto portálu. Napište nám, jaké informace vám chybí. Naši odborníci se budou věnovat všem vašim dotazům.

 
Váš dotaz:
Váš e-mail*:

* položku je nutno vyplnit