Samotné poskytování restauračních a stravovacích služeb je podmíněno existencí provozovny, kde jsou tyto služby poskytovány. Tedy místa, které je prostorově ohraničené a je k dispozici provozovateli. Zde není podstatné, zda se jedná o stavebně ohraničený prostor (budova), ale může jít i o ohraničený prostor veřejného prostranství (předzahrádka). Současně jsou v tomto prostoru zajišťovány alespoň některé z doplňkových služeb (stoly a židle, vytápění/klimatizace, toalety, šatna, mytí nádobí, úklid prostor…). V takovém případě jde o službu, která podléhá evidenci od spuštění EET, tedy od 1. 12. 2016.
V případě, že je provozovatelem nabízen zákazníkovi prodej „s sebou“, tedy jiný rozsah poskytovaných doprovodných služeb (například jiný vhodnější obal pro odnesení apod.), nejedná se v zásadě o stravovací službu, ale o dodání zboží. Pokud charakter jídla (zvolený obchodní model) nevyžaduje pro odnesení s sebou nebo konzumaci na místě zvláštní zacházení – jedná se vždy o dodání zboží (například zmrzlina v kornoutu, popcorn v krabici, párek v rohlíku apod.).
To je i Váš případ. Uváděný způsob prodeje nesplňuje podmínku stravovacích služeb. Lze jej zařadit mezi stánkový prodej, který spadá dle vydané metodiky MF do 3. vlny. Start třetí vlny je již pevně stanoven na 1. 5. 2020.