Od kdy evidují řezníci?

Od kdy evidují řezníci?

23|02|2017

Finanční správa vydala upřesňující dokument pro tuto specifickou výrobní a prodejní činnost. V případě činnosti řezníků je nutné rozlišovat několik situací, které mají zásadní vliv na určení okamžiku vzniku povinnosti evidovat tržby.

1.

Maso z vlastní produkce

Řezník zpracovává maso z vlastní produkce.

Více
  • Řezník maso z vlastní produkce bourá, porcuje či jinak upravuje a dále ho prodává ve své prodejně - 3. fáze od 1. 3. 2018, NACE 10 – Výroba potravinářských výrobků.
  • Řezník maso z vlastní produkce bourá, porcuje, dále jej tepelně zpracovává či jinak upravuje, např. z něj vyrábí uzeniny, masné výrobky apod., které následně prodává - 3. fáze, tj. od 1. 3. 2018, NACE 10 – Výroba potravinářských výrobků.

2.

Nakoupené maso (bez vlastní produkce)

Řezník nakoupí maso jakéhokoliv druhu z velkoobchodu či maloobchodu.

Více
  • Řezník nakoupí maso jakéhokoliv druhu z velkoobchodu či maloobchodu v podobě půlek, koster apod. a pouze jej ve své provozovně bourá, naporcuje nebo jinak upraví s minimálním zpracováním. Takto zpracované a upravené maso řezník dále prodává ve své provozovně - 2. fáze od 1. 3. 2017, NACE 47 – Maloobchod.
  • Řezník nakoupí maso jakéhokoliv druhu z velkoobchodu či maloobchodu, tzn. není vlastní produkce, které ve své provozovně bourá, naporcuje a dále jej tepelně zpracovává či jinak upravuje, např. z něj vyrábí uzeniny, masné výrobky apod. - 3. fáze od 1. 3. 2018, NACE 10 – Výroba potravinářských výrobků.
  • Řezník nakoupí maso jakéhokoliv druhu z velkoobchodu či maloobchodu, tzn. není vlastní produkce, které ve své provozovně bourá a naporcuje. Řezník si z takto připraveného masa dodavatelsky nechá vyrobit uzeniny, masné výrobky apod., které následně prodává ve své provozovně - 3. fáze od 1. 3. 2018, NACE 10 – Výroba potravinářských výrobků.